Medya

Haberler

Ana Sayfa > Medya > Promosyon Arşivi

Norveç Büyükelçiliği Resepsiyonunda Leröy Somonları

Norveç Ulusal Günü nedeniyle Ankara'da Norveç Büyükelçiliği Rezidansında verilen resepsiyonda, genç Türk şefleri Leröy somonlarıyla özel menüler hazırladı.

Norveç Büyükelçisi Janis Bjørn Kanavin: “Norveç deniz ürünlerine olan ilgi Türkiye’de her geçen gün artıyor. Son 10 yılda Norveç’ten Türkiye’ye deniz ürünleri ihracatı 5 kat arttı. Deniz ürünleri tüketicilere birçok sağlık faydası sunuyor. Norveç deniz ürünleri de tazeliği ve özellikle yüksek kalitesiyle biliniyor. Leröy, derin ve sağlıklı sulardan gelen Norveç somonunu en taze şekilde Türkiye'deki tüketici ile buluşturuyor. Norveç halkı Türkiye’den gelen taze sebze ve meyveyi tüketirken buradaki tüketici başta Norveç somonu olmak üzere taze deniz ürünleri tüketiyor." dedi.

Kanavin, iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişeceğine dikkat çekti: “2014 yılında Norveç’in deniz ürünleri ihracatı yüzde 32 oranında arttı. 2015 yılı sonunda çok daha iyi rakamlara ulaşılacağını öngörüyoruz. İki ülke arasındaki ticaretin gelecekte daha da gelişeceğine inanıyorum. Türk halkının ortalama balık tüketimi yılda 8 kg iken bu oran Norveç’te 22 kg civarında. Bu açıdan Türkiye önemli fırsatlar barındırıyor.”

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Bölge Müdürü Maria Kivijarvi Heggen ise şunları söyledi: “Türkiye’ye her geldiğimde Türk mutfağından örnekler denemek beni heyecanlandırıyor; çünkü her seferinde yeni lezzetler keşfediyorum. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi olarak Türkiye’deki tüketicileri sağlıklı, lezzetli ve besleyici olan gerçek Norveç somonu, morinası, uskumrusu ve ringa balığı ile buluşturmayı hedefliyoruz.”

Leröy Türkiye Genel Müdürü Ümit Güvenç: " Türkiye'yi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran, su ürünleri alanında dünyanın lider firmalarından olan Leröy, Türkiye'yi en yeni üretim üssü olarak konumlandırıyor. Türkiye'deki balık işleme fabrikamız şirketimizin dünya genelinde en doğuda bulunan ve doğudaki diğer ülkelere açılan ihracat kapısı niteliği taşıyor." dedi.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın