Medya

Haberler

Ana Sayfa > Medya > Promosyon Arşivi

LERÖY Norveç’te 2015 İhracat Şampiyonu Oldu

Oslo İhracat Konferansı 2015 kapsamında verilen Norveç İhracat Ödülü'nün bu yılki sahibi Leröy Su Ürünleri Grubu oldu.

 Ülkemizi on yıl önce taze somon balığı ile tanıştıran Leröy, geçtiğimiz yıl içinde gösterdiği yüksek performans ile Norveç’in en fazla su ürünü ihracat eden şirketi olarak “İhracat Ödülü”ne layık görüldü. Lezzetli çözümler sunan Leröy Su Ürünleri Grubu, dünyanın en büyük Atlantik Somonu ve Alabalık üreticilerinden biri ve dünyanın en büyük deniz ürünleri ihracatçıları arasında yer alıyor.

Şirketin bu önemli ödülü kazanmasında ihracat hacminin büyüklüğü kadar köklü geçmişi, yenilikçi yönü, yetkinlik alanındaki eğitimleri, Ar-Ge, entegrasyon, yönetim başarısı gibi özellikleri de etkili oldu. Diğer yandan, Norveç’in yerel kaynaklarını kullanma ve bu kaynaklara değer katarak ihracat yapma başarısıyla da örnek şirket gösterildi.

Oslo İhracat Konferansı Ödül Jürisi, Leroy’ün deniz endüstrisini profesyonelleştirme çalışmaları ve sektörün itibarı için farkındalık yaratma faaliyetleri ile de takdir topladığını ifade etti.

Leröy Su Ürünleri Grubu CEO’su Henning Beltestad, İhracat Ödülüne layık görülmekten ve ödülü kazanabilme gerekçelerine uygun bulunmaktan gurur duyduklarını vurguladı.

Norveç Ticaret Bakanı Monica Maeland ödül törenindeki konuşmasında, “Bu yılın ihracat şampiyonu gelecek odaklı iş anlayışını temsil ediyor. Norveç’in deniz alanı ve kıyı şeridi uzunluğu, su ürünleri sektöründe dünyanın lider ülkesi olmaya devam etmesinin en önemli nedenidir. Deniz alanı, kara alanından tam 7 kat daha büyük bir ülke olarak Norveç’i, su ürünleri ihracatı alanında, iş hayatı için çok motive edici buluyorum” dedi.

Cesur, yenilikçi yapısıyla Norveç, global dünya pazarlarında güçlü bir imaj oluşturuyor. Bu başarı ve fiyat politikasının arkasında Eksportkreditt Norveç, GIEK (İhracat Kredileri için Garanti Enstitüsü) ve GIEK Kredi Sigortası’nın büyük katkısı bulunuyor. İhracat Konferansı kapsamında verilen İhracat Ödülleri, Norveçli şirketlerin ihracattaki başarılarının önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

İhracat Konferansı Norveç‘te ihracat yapan oyuncular için önemli bir arena olma özelliği taşıyor. Ülkedeki ihracatçılar ve ortaklarının deneyimlerini paylaştıkları, devlet ihracat sistemini daha iyi tanıtmaya imkan veren ortak bir buluşma ortamı oluşturuyor. Bu konferans farklı birçok şirket ve endüstriyi, büyük ve küçük işletmeleri bir araya getiriyor. Küresel pazarda başarılı olanları onurlandırmanın yanı sıra, Norveç’teki ihracatçı firmaları zorlayan konuların ve sorunların ele alınmasını sağlıyor.

 

 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın