Medya

Haberler

Ana Sayfa > Medya > Promosyon Arşivi

LERÖY'DEN MACROCENTER'A ÖZEL ASC SERTİFİKALI ÜRÜNLER

ÜRÜN ÖZELLİKLERİMİZ NELERDİR ?

Leroy ASC Somon Marine (Gravlax): 

Füme gibi bir diğer gıda muhafaza metodu da marinasyondur. Özellikle İskandinav ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bu uygulamada, tuz, şeker, dereotu ve çeşitli baharat karışımları kullanılmaktadır. Üretimin hiç bir aşamasında yapay tatlandırıcı ve koruyucu kullanılmamakta, tamamen geleneksel metodlara bağlı kalınmaktadır. Deri ve kılçıkları alınan somon filetolar yaklaşık 48 saatlik bir marinasyon sürecinin ardından sabit gramajlı dilimlenerek vakum ambalajlarda paketlenmektedir.

Leroy ASC Somon Carpaccio: 

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezeetlerinden biri olan Carpaccio, esasen çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan bir ‘çerez’ türüdür. Günümüzde başta somon balığı olmak üzere diğer et çeşitleri de kullanılmaktadır. Leroy Somon Carpaccio’yu özel kılan nokta, etin donmadan, mümkün olan en yüksek dereceye kadar soğutulması ve bu sayede de ince ince kesilmesidir. En taze somon balıklarından çıkarılan filetolar deri ve kılçıkları alındıktan sonra, yüksek teknolojili dilimleme makinelerinde el değmeden 2 mm kalınlığında kesilmektedir.
Bu eşsiz İtalyan lezzeti ülkemizde ilk kez Macrocenter mağazaları aracılığıyla son tüketiciye, çevre ve insan duyarlılığı ön planda tutularak üretilmiş ASC sertifikalı taze somon balıkları kullanılarak ulaşıyor.

Leroy ASC Somon Füme: 

Sezonluk gıdaların korunmasına yönelik bir uygulama olan ‘fümeleme’ işleminde, taze somon balıkları yaklaşık 12 saat boyunca meşe talaşının kontrollü şekilde yakılması ile elde edilen dumanlama işlemine tabii tutulur. Bu süre boyunca ortam sabit ısı ve nem altındadır. Leröy’ün ülkemiz genelinde tanınan ve beğenilen eşsiz füme tadı da işte bu fümeleme işlemi esnasında kullanılan ve ülkemizin Kocaeli, Kartepe eteklerinde yetişen meşe ağaçlarının talaşları ile elde edilir.Fümeleme işlemini takiben kontrollü olarak soğutulan somon balıkları el değmeden yüksek teknolojili makinelerde sabit dilim kalınlığı ve gramajı ile dilimlenir ve ambalajlanır.Tüm bu özelliklerine ilave olarak Türkiye’de ilk kez Macrocenter mağazalarında satışa sunulacak ürünlerimiz ASC sertifikasına sahip somon balıklarından üretilmektedir. ASC sertifikası, sürdürülebilir balıkçılığın ve bunun çevreye etkilerinin en aza indirildiği üretim uygulamalarının uluslararası kabul gören en yüksek standarttır.Müşterilerimiz bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarırken, sürdürülebilir balıkçılık ve doğal hayata vermiş oldukları katkının huzurunu yaşayacaklar.

Leroy ASC Sıcak Somon Füme: 

Norveç’in temiz ve berrak sularının çevrelediği doğa harikası fiyortlarından gelen somon balıkları, üretimin her aşamasında çevreye ve de özellikle doğal türlere en yüksek hassasiyetle yetiştirilir. Sürdürülebilir balıkçığın uluslararası arenada kabul görmüş en yüksek standardı olan ASC sertifikası da bu hassasiyetin göstergesidir.
Leroy ASC Sıcak Somon Füme, Kartepe’nin oksijeni bol eteklerinde yetişen meşe ağaçlarının talaşları ile yaklaşık 14 saat boyunca sabit ısı ve nem altında fümelenmesi ile elde edilir. Titiz bir gözetim gerektiren tüm üretim süreçleri yaklaşık 7 gün sürer. Tam pişmiş balık dokusundaki ürünümüzü müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

 

                     

 

 

 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın