Kurumsal

Haberler

Ana Sayfa > Kurumsal > Lerøy Seafood Group ASA

Lerøy Seafood Group ASA

www.leroyseafood.com 

19. yüzyılın sonlarında Norveç'in Bergen şehrinde çiftçilik ve balıkçılık yapan Ole Mikkel Leroen'in Bergen balık pazarında taze balık satarak başladığı yolculuk, 1939 yılında Hallvard Leroy (Sr.) ve Elias Fjeldstad isimli iki çalışanı tarafından kurulan ve grubun ilk şirketi olan Hallvard Leroy A/S ile devam etmiştir.

Bugün, Lerøy Seafood Group 2019 yılındaki yaklaşık 2,5 milyar Amerikan Dolarını bulan cirosuyla Norveç'in ve Dünya'nın önde gelen deniz ürünleri üretici ve ihracatçılarındandır. Yıllık üretiminin 85 % lik bölümünü ihracata ayıran firmanın yurt dışındaki en büyük pazarını 66 % lık oranı ile Avrupa Birliği ülkeleri oluşturmaktadır. Bunları sırasıyla Asya-Pasifik ülkeleri, Amerika ve Kanada takip etmektedir. İhraç ürünlerinde ilk sırayı 70 % lik payı ile Atlantik Somonu ve türevleri almaktadır.

Yaptığı özel üretim anlaşmalarıyla Tesco, Carrefour, Migros, IKEA ve Marks&Spencer gibi Dünya'nın önde gelen perakende ve toptancı zincirlerinin avcılık balıkları, somon balığı ve türevlerinde önde gelen tedarikçilerindendir.

Ticari İlkeleri

Lerøy Seafood Group, gerek ulusal gerekse uluslarası pazarlardan gelen 'lezzetli' deniz ürünleri talebine, seçkin satış ve dağıtım ağı ile üreticilere, HORECA sektörüne ve son tüketiciye sunarak cevap vermektedir.

Grubun üretim ve pazarlamada özellikle üzerinde durduğu nokta, tüm müşterilerine ve ticari ortaklarına yüksek kaliteli ürünler sunarak onlarla kârlı, verimli ve uzun vadeli ilişkiler geliştirmektir.

Kalite Politikası

Doğal ve katkısız deniz ürünlerini doğru yerde ve doğru zamanda pazarlayarak ticaretine dahil olan tüm taraflar için en ideal kârlılığı sağlamaktır.

Çevre Politikası

Ortakları ile beraber, tedarik zincirindeki her bir halkanın doğaya ve çevreye etkisini en aza indirmek için çalışır. Üretim ve lojistik çözümlerinde, teknolojinin ve ekonominin elverdiği ölçüde doğaya en az zarar verecek metotları tercih eder. Doktorları ve idari personeli, iş ve üretim rutinlerinin şirketin çevre politikasına uygunluğunu sağlamakla sorumludur. Tüm çalışanlar bu politikaya dahil edilmiştir ve bu husus kamuoyuna açıktır.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın