Sağlıklı Nesiller

Haberler

Ana Sayfa > Sağlıklı Nesiller > Kalp Sağlığı

Kalp Sağlığı

Kandaki yağların değişimi

Artık biliyoruz ki düzenli olarak tüketilen balık içerdiği 'Omega-3' yağ asitleri sayesinde kan dolaşımındaki yağ miktarını ve türlerini düzenleyerek kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. Düzenli balık tüketimi aynı zamanda kalp ritmini düzenleyerek olası bir kalp krizinde ölümcül rol oynayan düzensiz çarpıntıların (aritmilerin) oluşma olasılığını azaltır. 

Kan dolaşımının hızlandırılması

'Omega-3' yağ asitleri kanın pıhtılaşma eğilimini azaltır; bu şekilde tromboz riski de azaltılmış olur. Kan basıncını - tansiyonu - düşürür ve böbrek faaliyetlerini arttırır. Kanın viskositesini azaltarak, yani kanı daha sulu hale getirerek, kalp tarafından daha rahat pompalanmasını sağlar. Aynı zamanda dolaşımı hızlandırarak kangren gibi parmak ucu hissizleşmelerini, el ve ayak parmaklarının dolaşıma bağlı üşümesini önler ya da azaltır. Yumuşak margarinler ya da sebze yağlarındaki poli-unsaturated (çoklu doymamış) yağların tersine 'Omega-3’ yağ asitleri vücudun enflamatuar sistemini de düzenler. Vücudun enflamatuar sisteminin dengesinin bozulması, romatoid artrit gibi bazı hastalıkların ortaya çıkması anlamına gelmektedir. Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp krizi ve felç vakaları daha seyrek görülmektedir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın